Fjärrbackup PDF Print

 

Tackvare bredband och fibers utbredning i Sverige kan överföring av data ske med mycket höga hastigheter, detta har gjort att man kan automatisera säkerhetskopiering på ett väldigt smidigt sätt.

 Våra kunder har möjlighet att skicka en backup på deras affärssystem, ekonomisystem, viktiga dokument, mail m.m. till våra servrar som är belägna i vårat serverrum.

Vi skapar ett jobb på de datorer som berörs som komprimerar alla filer vi anger och skickar till våran server vid det klockslag och antal dagar som kunden väljer.

Vanligast är att våra kunder låter kopieringen ske vid 22-23 på kvällen, varje dag, varje månad. På så sätt finns det alltid en fräsch kopia av den viktigaste datan utanför huset om något skulle hända.

Detta är ett billigt och smidigt sätt att förvissa sig om att kritisk data finns tillgänglig oavsett vad som händer på/med kontoret.

Våra servrar kör diskspegling i form av RAID-5, har dubbla kraftaggregat, är installerade i vårat brandsäkra serverrum med UPS:er samt speglar datan till en server vi har placerat på en helt annan fysisk placering.

Båda våra serverrum är anslutna med fiber direkt till Internet.

Endast våra kunder läggs upp i brandväggsregler och får ansluta till våra servrar.

Denna tjänst kan användas tillsammans med våran InstantOnline-tjänst.

Återläsningstest görs med regelbundna intervaller.

Priser

  • 0 - 2 Gb - 500 :- / mån 
  • 2 - 5 Gb - 1000 :- / mån
  • 5 - 10 Gb - 1500 :- / mån
  • 10 - * Gb - Förfrågan !
  

ITKontakt i Sverige AB | Besöksadress: Svärmaregatan 3 NORRKÖPING | vxl: 011-103040 | This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

Utdelningsadress:Svärmaregatan 3, 603 61 Norrköping  OrgNr:556716-9924

© 2006-2021 IT-Kontakt