Nyheter
[2014-07-12]
Åsksäsongen påverkar din IT-Miljö

Nu har åsksäsongen börjat på allvar och idag är det risk för åska i stora i delar av Sverige enligt SMHI. Vi vill därför tipsa dig om att skaffa dig en UPS från oss.

Vi rekommenderar er som redan har en UPS att kolla över de batterier som sitter i den har god kvalitet och fungerar vid ett strömavbrott.

 
[2011-05-25]
IPAD2 Tillbehör

 Tillbehör som gör Ipad smartare

IPAD-Tillbehör

Tangentbord, högtalare dockningsstationer. Logitech har släpp en radda nya tillbehör som gör surfplattorna än mer användbara. Pris : 999,00 kr exklusive moms. 
Visst funkar Ipad bra på egen hand men en liten present till älsklingen är ju aldrig fel. Inte helt oväntat hakar tillbehörsspecialisten Logitech nu på med en serie produkter som kan förbättra användbarheten. Först ut i sortimentet är två trådlösa tangentbord, en trådlös högtalare och två dockningsstationer med inbyggda högtalare varav den ena dessutom kan anslutas till tv:n.
   Snygga Keyboard Case for Ipad 2 är till exempel tangentbord och fodral i ett. Tryck fast plattan i tangentbordets skåra och sätt igång och skriv. Kommunikationen mellan enheterna sker med bluetooth. Tangentbordsfodralet kostar omkring 800 kronor plus moms, men sedan tillkommer förstås kostnaden för i Ipad 2 också.
   Logitech har utlovat fler produkter för surfplattor framöver, då också för Android-bestyckade modeller. Produktbeskrivning hos tillverkaren: http://www.logitech.com/sv-se/tablet-accessories/for-ipad/devices/keyboard-case-ipad Produktfilm på YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=G-otbMsOICITake a stand

 IPAD2_Case

   Wacom lanserar Bamboo Stylus, penna för iPad.

CS-100 

CS-100 Pris : 285,00 kr exklusive moms. Nu finns det äntligen en professionell penna att använda för din iPad, skriv, rita och gör anteckningar. I dagsläget fungerar den med dessa appar och flera tillkommer hela tiden- Sketchbook Pro
- Penultimate
- Note Taker HD
- Goodreader
- iAnnotate
- Comments
- DesignNote
- Adobe Ideas
- Doodle Buddy
- ArtRage
- Inspire Pro
 
[2011-02-26]
Begagnade produkter

Nu har vi en del begagnade produkter för den kostnadsmedvetna IT-Användaren.

Det kan även vara delar som inte går att få tag i till en äldre server t.ex.

Klicka här för att komma dit!

 
[2010-10-01]
Öka din produktivitet SBS 2008

Microsoft® Windows® Small Business Server 2008

Windows Small Business Server 2008 (SBS 2008) är en ”allt-i-ett” serverlösning skapad för att hjälpa dig hålla dina data säkrare, ditt företag mer produktivt och ge dig verktyg för att presentera en mer professionell image gentemot dina kunder. Den erbjuder många av de egenskaper som används av större företag till ett förmånligt pris.ANVÄND EN KOSTNADSEFFEKTIV INTEGRERAD LÖSNING
Windows Small Business Server 2008 är designad för den mindre verksamheten. Den sammanför alla de Microsoft-teknologier som mindre företag behöver i en enda lösning. Dessa teknologier är integrerade för att leverera ett kostnadseffektivt och allomfattande nätverk.
SKYDDA DINA AFFÄRSDATA
Windows Small Business Server 2008 hjälper dig att skydda kritisk information genom att backa upp din information över nätverket samt återskapa oavsiktligt raderade filer. Small Business Server 2008 låter dig också återskapa data på ditt nätverk om något skulle gå fel. Med lättanvända interfaces kan du och din IT-avdelning skapa bättre kontroll över er information.
  SBS2008
ÖKA DIN KONKURRENSKRAFT
Windows Small Business Server 2008 ger en säker tillgång till affärskontakter, kalendrar, e-post och filer oavsett var du befinner dig. Så länge du har en internetuppkoppling kan du fortsätta att vara produktiv när du inte är på kontoret eller när du är på resande fot.
 
 
[2010-09-14]
Flytt till nya lokaler!
ITKontakt flyttar in till nya fräscha lokaler i Pronova området på Södra Grytsgatan 7.
 
[2010-03-21]
Office 2010

Köp Office 2007  idag & få office 2010 utan extra kostnad!

Office 2010 kommer finnas tillgängligt för nedladdning till sommaren för dig som köper Office 2007 mellan 5 mars och 30 september 2010. Installera och aktivera Office på din dator senast 30 september. För att få Office 2010 registrerar du ditt inköp på www.office.com/techg med hjälp av produktnyckeln för office 2007 och kvitto daterat senast 30 september 2010.

När Office 2010 finns tillgängligt kan du ladda ner det helt utan kostnad på www.office.com/techg fram till 31 oktober 2010. Vill du går det även bra att få en progamskiva skickad till dig mot en administrativ avgift.

 

För information och beställning ring 011-103040

 Office2010

 
[2009-03-04]
Mediacentraler för bostadsinstallationer

Utrusta ditt hem med en mediecentral! 

I dagens multimediasamhälle blir mediacentralen en viktig komponent i elinstallationen. Mediacentralen skapar utrymme för externa komponenter som fiberanslutningar, router, switchar osv som är nödvändiga för ett modernt IT-nät i bostäder

Med ett mediaskåp samlas tekniken på en och samma plats. Vi kopplar ihop alla enheter på ett ställe och du utnyttjar din teknik i varje rum. På så sätt blir mediacentralen hjärtat för ett helt kabelsystem där alla kablar knyts samman.

Vi vänder oss till både villaägare och bostadsrättsföreningar.

Välkomna att kontakta oss!

 

Nedan följer exempel på de produkter vi använder oss av vid installationer.

 
[2009-01-15]
AMR Färdigt mätvärde

ITKontakt i Sverige AB har som konsult varit med och projekterat, installerat och felsökt kommunikationsutrustning för färdigt mätvärde inom projekt Fjäder från 2007-2009.

Kommunikationen till elmätarna fungerar över olika media så som PLC, Radio, Signaltråd, Fiber och GPRS.  

 

 
[2008-04-14]
Vi kan digitalskylt och reklamfilm!

Vi utökar våra tjänster tillsammans med Crazy Pictures, vilket innebär att vi nu kan både digitala skyltar och medieproduktion!

Crazy Pictures är ett ungt och nyskapande medieföretag med säte i Norrköping. Med olika talanger inom företaget skapar de kreativ medieproduktion alltifrån reklamfilm till enklare informationsbudskap. Läs mer om Crazy Pictures på www.crazypictures.se.

Tillsammans blir vi ett oslagbart team med både kunskaper inom IT och Media.

Med digitalskylt kan du nå ut med ditt budskap snabbt och effektivt. Oavsett om du kommunicerar med dina medabretare eller kunder. Det förutsätter att ditt företag har de tekniska hjälpmedel som krävs. Verktyg som hjälper dig att nå ut till medarbetarna och kunderna effektivt. Det har vi på Itkontakt och crazy pictures bra metoder och hjälpmedel för.

Med Smartsign kan du kraftigt öka genomslagskraften på interninformationen och genom detta få en nöjdare och mer informerad personal. Skärmar kan enkelt placeras vid hissar, kaffeautomater, fikarum och andra platser där personalen stannar upp. Eller varför inte använda Smartsign för din restaurangmeny som dagligen ska bytas ut.

Med skärm och programvarupaket kan ni enkelt presentera ert budskap:

• publicera material

• schemalägga och planera vad som ska visas

• snabbt ändra innehåll

• stryra skärmarna central och lokalt

• hantera de vanligaste filformaten film, video, powerpoint, xls, flash, hyperlinks, pdf.

Programvaran är anpassad för standard datorskärmar (LCD, Plasma, Projektor, LCD-TV)

 

Så här kan ett installationspaket se ut:

• anslutning av el och TVkabalage

• montering av upphängningsanordning eller montering av stativ

• funktionstest 

• kort användarinstruktion och överlämnande av dokumentation

 

 

Välkommen att kontakta oss för konsultation!

 

Tjänsteföretag

 

 

 

 

 

 
[2007-05-13]
Bredband till Tiger World !

Bredband till nya Tiger World på Kolmårdens Djurpark.

ITKontakt och Optoteknik installerar bredbandsnät till ny Tiger World. Den nya installationen möjliggör kommunikation till bland annat kassasystem,administarativa system och webbkameror.

Gå gärna in på http://www.webbkameror.se för att titta på tigrarna live !!!!

 

  Tiger World

 
[2006-08-18]
Metrima Energi AB

ITKontakt utför jobb åt Metrima Energi AB inom området Radio kommunikation & bredband för fjärravläsning för EL-mätare.

Metrima Energi AB har åtagit sig att leverera mätvärden för EON´s elnäts kunder i Östergötland. Totalt skall 65.000 elmätare tas i drift och 950 st radio punkter skall installeras och ett antal basstationer skall trimmas in för att samla in mätvärden från alla elmätare i Östergötland. 

http://www.metrima.se/

 
[2006-03-12]
Microsoft Seminarium

ITKontakt på seminarium med  Microsoft Partner Program Tour 2006-02-15.MSPartnerProgram

 
[2006-02-04]
Bredband i Kolmårdens Djurpark

2006-02-07 ITKontakt har tillsammans med Optoteknik installerat bredband i Kolmårdens Djurpark. Den gamla multimode fibernätet inom Djurpark behövde morderniseras och utökas för att kunna tillgodose framtidens krav på snabb kommunikation inom Djurparken. Förstärkning och utökning av stommnätet med singel mode inom parken har gjorts.

 
[2006-02-04]
Stödsystem för verkstadsindustrin

2006-02-07 ITKontakt har tillsammans med Accessdata installerat ett stödsystemet MUR för CNC-maskiner och svarvar till MERX AB i Norrköping. Mer om stödsystemet finns på www.adductor.se .

 
[2006-02-03]
Vmware GSX Server
2006-02-07 Temperaturen på marknaden för virtualiseringsprodukter skruvades under måndagen upp ytterligare ett snäpp när Vmware lanserade företagets nya Vmware Server, som är tänkt att vara helt kostnadsfri, i en betaversion. För mer information besök http://www.vmware.com/products/gsx/
 
[2006-02-03]
Ny weblayout!

2006-02-07 Ny weblayout för ITKontakt. Vi hoppas att de nya internetsidorna skall få informationsrikt innehåll och intressanta nyheter.  

  

ITKontakt i Sverige AB | Besöksadress: Svärmaregatan 3 NORRKÖPING | vxl: 011-103040 | This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

Utdelningsadress:Svärmaregatan 3, 603 61 Norrköping  OrgNr:556716-9924

© 2006-2021 IT-Kontakt